Svetislav Goncić imenovan za v.d. upravnika Narodnog pozorišta

Svetislav Goncić imenovan za v.d. upravnika Narodnog pozorišta

Glumac Svetislav Bule Goncić imenovan je danas na sednici Vlade Srbije za vršioca dužnosti upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu, objavilo je Ministarstvo kulture na svom Instagram profilu.

Goncić je od novembra 2020. godine bio predsednik Upravnog odbora Narodnog pozorišta. Stalni je član pozorišta Atelje 212, direktor Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić“, ostvario je brojne pozorišne, televizijske i filmske uloge i autor je više dokumentarnih filmova. Dobitnik je nagrada Gran pri “Ćele kula“ Festivala u Nišu 1982. godine, kao i nagrade „Ćuran“ na Danima komedije u Jagodini za ulogu Dafne u predstavi „Neki to vole vruće“, navelo je Ministarstvo.

Dosadašnja upravnica Narodnog pozorišta Ivana Vujić početkom oktobra je rekla da čuje priče o smeni , ali da to „nije strašno“. Ona je to rekla predstavljajući rezultate rada u protekle tri godine od kada je bila na čelu nacionalnog teatra, nakon medijskih napisa da su pojedini sindikati tražili od ministarke kulture i informisanja Maje Gojković njenu smenu.