Na konkurs za direktora RTS-a prijavilo se 12 kandidata

Na konkurs za direktora RTS-a prijavilo se 12 kandidata

Upravni odbor Radio-televizije Srbije (RTS) zakazao je za sutra javnu sednicu na kojoj će biti razmatrano da li su prijave kandidata za generalnog direktora ispravne, potpune i da li ispunjavaju uslove konkursa, objavilo je Udruženje novinara Srbije (UNS), koje je u javnom servisu saznalo da je do sada stiglo 12 prijava.

Među prijavljenima za generalnog direktora su, prema saznanjima UNS, generalni sekretar RTS Stanislav Veljković, reditelj Đura Mrđa, bivši član Saveta REM Miloš Rajković, član Programskog saveta Radiotelevizije Vojvodine Budimir Marković, novinar i književnik Vladan Rakić, novinar RTS Vladimir Palikuća i novinar u penziji Svetislav Nedeljković.

Na konkurs su predate i prijave u nepotpisanim kovertama pa se do sutra neće znati da li je među njima i ona sadašnjeg vršioca dužnosti generalnog direktora RTS Dragana Bujoševića.

Palikuća i Nedeljković su se prijavili i za prvi, poništeni konkurs za generalnog direktora, ali je Upravni odbor RTS konstatovao da ne ispunjavaju uslov da su bili na rukovodećim poslovima 10 godina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *