Vučić ponudio izvinjenje zbog retorike poslanika SNS

Vučić ponudio izvinjenje zbog retorike poslanika SNS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je, reagujući na retoriku poslanika Srpske napredne stranke (SNS) Biljane Pantić Pilje i Marka Atlagića, pozvao poslanike svoje partije da budu pažljivi i vode računa, jer „mi smo krivi, ako smo isti kao oni“.

Svakoga dana mene nazivaju izdajnikom, ali da li je u moje vreme Kosovo proglasilo nezavisnost ili doneta presuda Međunarodnog suda pravde, upitao je Vučić.

On je za RTS rekao da ga svakog dana nazivaju veleizdajnikom, a onda se vodi 24 sata kampanja protiv jedne marljive i dobre poslanice koja je pogrešila.

Odgovarajući na pitanje o tome zašto se u Skupštinu vratila retorika devedesetih, Vučić je precizirao da se radi o govoru poslanice Biljane Pantić Pilje, koja je televizije N1 i NovaS nazvala „antisrpskim“, „domaćim izdajnicima“ i „stranim plaćenicima“.

Nisam saglasan ni sa načinom na koji se poslanik Marko Atlagić obratio Seki Sablić, dodao je Vučić, uz napomenu da je „naša vrsna glumica“ dala je politički intervju, i da se on lično ni sa jednom tezom ne bi saglasio sa njom.