Stres najzastupljeniji problem u Srbiji

Stres najzastupljeniji problem u Srbiji

Skoro 53 odsto akademaca u Srbiji kao najveći zdravstveni problem navodi izloženost stresnim situacijama, navodi se u danas objavljenom istraživanju o svakodnevnim navikama i zdravom stilu života studenata koje je spovela kompanija Galenika.

Ostali najčešće navođeni zdravstveni problemi su bolovi u kičmi i leđima 41 odsto, dok poremećaj sna predstavlja najveći problem za skoro trećinu, odnosno 31 odsto studenata.

Druge tegobe koje muče studente jesu različiti problemi sa očima i vidom (25,3 odsto), zatim hormonski problemi (18,4 odsto), dok su tegobe s varenjem i metabolizmom prisutne kod 17,3 odsto studenata.

U junu 2020. godine oko 40 odsto ispitanika je redovno dodavalo vitamin C u svoju ishranu, 30 odsto je unosilo minerale, a jedna četvrtina različite vitamine, sa ciljem jačanja imuniteta organizma.

Generalni direktor Galenika a.d Beograd Rikardo Vian Markes (Ricardo Vian Marques) rekao je da je istraživanje koje su sproveli potvrdilo da studenti predstavljaju grupaciju koja je vrlo ranjiva u pogledu fizičkog i mentalnog zdravlja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *