Gojković: Poseban tv kanal za Skupštinu

Gojković: Poseban tv kanal za Skupštinu

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković smatra da bi trebalo da se formira poseban televizijski kanal koji će prenositi skupštinska zasedanja i zasedanja odbora.

„Treba razmišljati o tome kako da Narodna skupština ima neki svoj poseban kanal, čime će biti zadovoljni i poslanici, ali će biti zadovoljni i građani Srbije koji žele da gledaju naša zasedanja i budu informisani o svemu što radimo“, rekla je Gojković u Skupštini Srbije, povodom primedbe poslanika što je sinoć prekinut prenos sednice na RTS-u zbog odbojkaške utakmice.

Nadležnima u RTS-u, RTV-u i drugim televizijama poručuje da je građanima potrebno više sadržaja koji se bave kulturom Srbije.

„Da imamo više sadržaja o kulturi na televiziji o tome bi građani Srbije mnogo više znali, ne bi bilo polemike i pričanja o kulturi samo ako izbije nekakav skandal ili incident po meri određenih i samo onda pričamo o kulturi, a ne pričamo o kulturi kada je nešto dobro“, naglasila je Maja Gojković, uz ocenu da se minimalizuje koliko Srbija u poslednjih nekoliko godina ulaže u kulturu.