Vlada usvojila nove kovid mere

Vlada usvojila nove kovid mere

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici najnovije preporuke Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti kovid-19, a usvojene mere sutra stupaju na snagu.

Prema tim merama, ugostiteljski objekti – kafići, restorani, barovi, noćni klubovi i splavovi neće raditi od petka u 17 časova do ponedeljka u 5 časova ujutru bez izuzetka. Njihovo radno vreme biće od ponedeljka do petka od 5 do 17 časova.

Ugostiteljskim objektima je dozvoljeno da dostavlaju hranu non stop, 24 sata, sedam dana u nedelji, kao i ostalim privrednicima čija je to osnovna delatnost.

Tržni centri, prodavnice garderobe, kladionice, kockarnice, dečje igraonice takođe neće raditi od petka u 17 časova do ponedeljka u 5 ujutru.

Frizerski i kozmetički saloni, saloni za negu lepote neće raditi tokom vikenda, kao ni teretane, fitnes centri, bazeni, spa centri, baloni za fudbal, košarku, tenis ili objekti za bilo koji drugi rekreativni sport. Svim tim objektima dozvoljeno je da rade radnim danima od 5 ujutru do 17 časova.

Prodavnice prehrambene industrije, trgovinske radnje, maloprodajni objekti, kao i trafike, kiosci i slično gde se po pravilu ne ulazi u objekat prilikom kupovine mogu raditi kako radnim danima, tako i vikendom, do 21 čas.

Apoteke i benzinske pumpe (prodaje goriva) mogu da rade non stop, svakoga dana bez ograničenja.

Pijace će biti otvorene i u danima vikenda od 6 časova ujutru do 15 časova.