Savet za borbu protiv korupcije: Nismo se bavili Andrejem

Savet za borbu protiv korupcije: Nismo se bavili Andrejem

Savet Vlade Srbije za borbu protiv korupcije saopštio je danas da nikada nije objavio i naveo da poseduje bilo kakve dokaze o tome da je Andrej Vučić vlasnik zemljišta u Vojvodini, niti se u svojim izveštajima bavio Andrejem Vučićem ili o njemu prikupljao podatke u svom dosadašnjem radu.

„To nije učinila ni gospođa (Jelisaveta) Vasilić, član Saveta. Za izjave građana koji se obraćaju Savetu, Savet nije odgovoran ni obavezan da ih proverava, niti za to ima kapacitete. Savet svoje izveštaje temelji isključivo na zvaničnim dokumentima i podacima“, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Saveta za borbu protiv korucije, kao odgovor na molbu premijerke Ane Brnabić da iznese dokaze o tom pitanju.

Savet je „Izveštaj o privatizaciji i raspolaganju poljoprivrednim zemljištem u javnoj svojini Republike Srbije“ objavio 10. januara 2018. godine, a „Izveštaj o konverziji i raspolaganju građevinskim zemljištem u Republici Srbiji“ 9. januara 2018. godine, navodi se u saopštenju

„Da postoji problem sa pribavljanjem zvaničnih dokumenata Savet tvrdi već 15 godina, o čemu svedoče godišnji izveštaji Poverenika, kao i više od 100 obraćanja Saveta Povereniku. I pored intervencije Poverenika, Savet nije u stanju da pribavi tražene i neophodne podatke za dopunu Izveštaja o zemljištu, jer nijedan član Saveta ne poseduje bezbednosni sertifikat Kancelarije za nacionalnu bezbednost i zaštitu tajnih podataka“, navodi Savet.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *