Lončar: Ispitaću smenjivanja lekara

Lončar: Ispitaću smenjivanja lekara

Direktori su moja odgovornost i izbor, preuzeo sam da ću preuzeti dodatne mere ispitivanja, a posebno je kompleksna situacija u Novom Pazaru, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibot Lončar posle razgovora sa lekarima iz udruženja Ujedinjeni protiv kovida, čiji je predstavnik Vuk Vučić rekao da je najvažnija tema pritisak na kolege.

Udruženje „Ujedinjeni protiv kovida“ neće održati protest 26. septembra zbog konstruktivnog razgovora sa predstavnicima Ministarstva zdravlja i celokupne epidemiološke situacije u zemlji.

Prva stavka je pritisak na kolege zbog kojih smo ovo sve organizovali. Dogovor je da mi naše članove, potpisnike apela, navedemo njihova imena i dođemo na razgovor sa njima da bi redefinisali tu situaciju i vidimo da li je neko od naših članova i ko smenjen i zbog čega, rekao je Vučić medijima posle sastanka.

Što se tiče doktorke bolnice u Novom Pazaru Lejle Ćeranić, ona ima poziciju načelnika odeljenja. Ako želi da bude načelnik ne može da bude smenjena, naglasio je on i dodao da su okupljeni u udruženju Ujedinjeni protiv kovida insistirali da se institucije uključe u rad Kriznog štaba.

Ministar nam je obećao da će lično pozvati te ljude koje mi predložimo, naveo je Vučić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *