Kopaonik nije dobar primer, potrebno preduzeti sve mere prevencije

Kopaonik nije dobar primer, potrebno preduzeti sve mere prevencije

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić kaže da o početku skijaške sezone odlučuje Javno preduzeće „Skijališta Srbije“, da nisu dobre slike s Kopaonika , kao i da je bilo mnogo načina da se skijašima objasni na koji način moraju da se zaštite.

Ministarka za RTS navodi da razume preduzeća kojima je važan što veći broj turista, ali naglašava da to ne može da opravda neodgovorno ponašanje ni građana ni javnih preduzeća.

„Mislimo da je to pitanje samo organizacije koja nije toliko komplikovana“, ocenjuje Matić.

Napominje da su „Skijališta Srbije“ mnogo toga uradila kada je u pitanju rezervacija i prodaja ski-pasova, i da je dosta toga digitalizovano, kako bi bilo što manje fizičkog kontakta.

„Potrebna je bolja organizacija i bolja kontrola. Resorno ministarstvo je preporučivalo da se sačeka s otvaranjem skijaške sezone. Smatrali smo da je dobro da otvaranje sezone bude posle pravoslavnog Božića“, izjavila je Tatjana Matić.

„Privreda mora da shvati da je ovo trenutak u kojem smo svi na istom zadatku. Pokušavamo kroz različite mere da pomognemo privredi da preživi, ali odgovornost mora da se preuzme. Nismo za to da se zatvori sezona, ali popunjenost hotela mora da se ograniči na maksimalno 50 odsto kapaciteta“, ističe ministarka Tatjana Matić. (kraj) lj/nm