Gašenje Montenegro erlajnsa?

Gašenje Montenegro erlajnsa?

Stanje u Montenegro erlajnsu (MA) po pitanju likvidnost i dešavanja unutar kompanije nije nimalo dobro, saopštio je nakon sastanka sa njenim rukovodstvom ministar kapitalnih investciija Mladen Bojanić i dodao da će odluka o sudbini nacionalnog avio-prevoznika svakako biti doneta.

„Kompanija je u popriličnim problemima. Stanje je veoma zapušteno po pitanju finansija i kada je u pitanju zakon o konsolidaciji koji je usvojen pre godinu dana. Agencija je donela privremeno rešenje da se ta pomoć obustavi i našli smo se u pat poziciji, jer je jedan deo sredstava iskorišćen, a jedan blokiran“, kazao je Bojanić i dodao da kompanija ima problema sa tekućnom likvidnošću, prenosi RTCG.

On je rekao da Ministarstvo kojim rukovodi neće bežati ni od kakve odluke kada je u pitanju nacionalni avio-prevoznik, a odgovarajući na pitanje novinara da li je i gašenje kompanije jedna od opcija kazao je da da jeste, ali će se truditi da do toga ne dođe.

„Jedna od opcija je i to. Trudićemo se da je izbegnemo, ali ako nam svi pokazatelji pokažu da je to opcija, mi ćemo doneti to rešenje. Nećemo pobeći od toga ako smatramo da nemamo drugog rešenja ili da je to najbolje“, rekao je Bojanić.