Crna Gora: Gašenje Montenegro erlajnsa

Crna Gora: Gašenje Montenegro erlajnsa

Ministar kapitalnih investicija Crne Gore Mladen Bojanić izjavio je danas da nema zakonskog rešenja za opstanak Montegro erlajnsa i najavio da se planira osnivanje nove avio-kompanije, sa osnivačkim kapitalom Vlade, koja bi mogla biti operativna do sledeće sezone.

„Ova Vlada nema problem da donese odluku, ali ovde ne možemo da donesemo nikakvu odluku za MA. Tražili smo 15 dana, zvali u region određene kompanije, razgovarali sa evropskim konsultantima i zaključak je da ne možemo doneti nijednu odluku u korist MA, a da bude zakonita“, rekao je Bojanić na konferenciji za medije, prenosi RTCG.

Vezane su nam ruke odlukama Agencije za zaštitu konkurencije i odnosima i radom odbora direktora koji u ime države gazduje tako važnim subjektom. Nažalost, predsednik Odbora direktora danas je javio da ne može da dođe jer ga boli zub, dodao je Bojanić.

Istakao je da će za osnivanje nove kompanije biti potrebno šest do osam meseci, te da će učiniti sve da nova kompanija bude operativna do sledeće sezone.