Američka delegacija u NBS

Američka delegacija u NBS

Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković sastala se danas s predstavnicima američke delegacije, koju su činili visoki predstavnici Međunarodne razvojne finansijske korporacije SAD (DFC), Izvozno-uvozne banke SAD (EXIM), budući šef kancelarije DFC-a u Beogradu kao i predstavnici Ambasade SAD u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Kako je istaknuto, ova poseta visokih predstavnika iz SAD predstavlja nastavak saradnje koja je trasirana tokom nedavnog sastanka u Vašingtonu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika SAD Donalda Trampa. Tom prilikom postignuti su dogovori koji predstavljaju okosnicu dalje saradnje Srbije sa SAD i unapređenja odnosa dveju zemalja na ekonomskom planu. Poseta predstavnika FCD-a I EXIM banke označava početak sprovođenja ovih dogovora i njihovu dalju konkretizaciju preciziranjem razvojnih projekata i oblasti saradnje.

Na sastanku je zaključeno je da je ključni zadatak razvoj i da u meri u kojoj se u Srbiji omogući jačanje infrastrukture, jačanje privrede, a posebno otvaranje novih radnih mesta, biće i veći uspeh na ovom zajedničkom zadatku. Kako je istaknuto, NBS koja uspešno čuva stabilnost – monetarnu i finansijsku, jeste jedan od veoma važnih oslonaca na tom putu, navodi se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *