Fijatovim radnicima: Ništa ne potpisujete dok ne dobijete zvaničnu ponudu

Fijatovim radnicima: Ništa ne potpisujete dok ne dobijete zvaničnu ponudu

Kao što je u petak tokom protesta najavljeno, delagacija iz kompanije Fijat u Kragujevcu danas je bila na sastanku sa ministarkom Darijom Kisić Tepavčević sa koga su radnicima poručili da su dobili obećanje da za sada neće biti otpuštanja, da će do kraja naredne nedelje najverovatnije dobiti zvaničnu ponudu za socijalni program I da do tada zaposleni ne bi trebalo da se izjašnjavaju, niti da potpisuju bilo šta.

Zaključci nakon današnjeg razgovora delegacije zaposlenih kragujevačkog Fijata I resorne ministarke možda mogu da budu svetlo na kraju tunela za oko 2.500 zaposlenih jer je obećano da za sada ipak neće biti otpuštanja I da će radnicima biti zvanično ponuđen socijalni program. Predstavnici pregovaračkog tima poručuju radnicima da je najvažnije da ništa ne potpisuju.

Zoran Miljković iz Samostalnog sindikata Fijat plastika je istako da su uvereni da će sve obećano biti I ispunjeno jer imaju kritičnu masu, a da je za sve krivo rukovodsvo kompanije iz Kragujevca.

Kragujevčani sa kojima smo razgovarali ni sami ne znaju kako da komentarišu dešavanja u vezi sa Fijatom. Oni koji su se I sami ,u fabrikama u kojima su radili ranije, našli u sličnoj situaciji kažu da je strašno što mladi ostaju bez radnih mesta, dok drugi misle da su odgovori na sva pitanja u Vladi Srbije.

Konačan epilog priče biće poznat u narednim danima, a delegcija koja je danas bila na razgovoru u Beogradu poručuje da ukoliko obećano ne bude I ispunjeno slede nove blokade Kragujevca jer su rešeni da po svaku cenu ostvare svoja prava.