„Er Srbija“ obara rekorde po broju putnika, uspešno poslovanje prošireno saradnjom sa „Turkiš erlajnsom“

„Er Srbija“ obara rekorde po broju putnika, uspešno poslovanje prošireno saradnjom sa „Turkiš erlajnsom“

„Er Srbija“ je uspešno poslovanje proširila saradnjom sa „Turkiš erlajnsom“. Putnici sada mogu sa jednom kartom „Er Srbije“ da putuju iz Beograda do Istanbula, a potom da nastave putovanje „Turkiš erlajnsom“ do Vankuvera, Montreala ili Toronta. Kao lider u regionu, kako ocenjuju upućeni, „Er Srbija“ beleži odlične rezultate.

Uoči desetogodišnjice postojanja, nacionalna avio-kompanija obara rekord iz 2019. Sredinom septembra prevezen je i trimilioniti putnik, što ovu godinu čini najuspešnijom za „Er Srbiju“.

„Ono što je prednost ove kompanije za mene je što imaju direktan let do Tjanđina. Moram da dodam da je osoblje veoma ljubazno i stjuardese su veoma lepe“, rekla je za RTS jedna putnica aviona „Er Srbije“.

Muškarac iz istog aviona ističe da je let sa „Er Srbijom“ predivno iskustvo. Kaže da je putovao u više od 50 zemalja i priznaje da mu je Srbija među prva tri favorita.

Najbolji rezultat od 2013. godine, od kada posluje pod imenom „Er Srbija“ je još jedan pokazatelj, kaže resorni ministar, da je nacionalna avio-kompanija lider u regionu i avio-prevoznik sa najviše putnika od svih kompanija od Beča do Istanbula.

„Veliki JAT u bivšoj Jugoslaviji imao je na vrhuncu svoje moći oko pet miliona putnika, a to je bila zemlja od 22 miliona stanovnika. Mi smo zemlja sa manje od sedam miliona stanovnika i već imamo 3,5 miliona putnika. Kako budu rasli ‘Er Srbija’ i beogradski aerodrom, u budućnosti ćemo imati još više. To samo govori o tome koliko je bilo dobro osnovati ‘Er Srbiju’ zajedno sa našim partnerima iz Etihada. Kada ste hrabri i kada donosite hrabre odluke, naša avio-kompanija se razvija“, ističe ministar Goran Vesić.

Direktor za komercijalu i strategiju „Er Srbije“ Boško Rupić kaže da je cilj za ovu godinu 3,5 miliona putnika.

„Gledajući kako trenutno bukingzi izgledaju i popunjenost aviona za period do kraja godine, možemo slobodno da kažemo da će i taj broj biti prevaziđen“, naglašava Rupić.

Privođenje kraju radova na platou ispred terminala na beogradskom aerodromu vidno je olakšalo prilazak putnika centralnoj zgradi. Iako su radovi i dalje u toku, to nije smetalo da, kako očekuju nadležni, više od sedam miliona putnika izabere Beograd kao destinaciju. Najveći broj putnika prevezla je srpska avio-kompanija.

„Jedan od pokazatelja da se stvari kreću u pozitivnom pravcu po tom pitanju je i otvaranje kontakt centra i korisničke podrške u Nišu, gde trenutno imamo oko 60 zaposlenih“, ističe Rupić.

Ministar Vesić napominje da se razvoj aerodroma ne odnosi se samo na beogradski aerodrom, već i na niški i kraljevački aerodrom.

„Već imamo redovne linije za inostranstvo iz Kraljeva i Niša i to samo govori koliko se avio-saobraćaj u Srbiji razvija“, ističe Vesić.

„Er Srbija“ u svojoj floti ima sedam „ATR 72-600“ aviona, 13 aviona „erbas 319“ i „erbas 320“ i dva velika širokotrupna aviona „erbas 330“. Kako najavljuju, već sledeće godine ta flota će biti proširena.