Eksplozije u fabrici „Sloboda“ u Čačku, radnici i građani evakuisani

Eksplozije u fabrici „Sloboda“ u Čačku, radnici i građani evakuisani

U fabrici „Sloboda“ u Čačku došlo je do serije eksplozija rano jutros oko 2 časa. Svi radnici, kao i građani koji žive u blizini fabrike su evakuisani i nema povređenih, javila je Radio televizija Srbije (RTS).

Gradonačelnik Čačka Milan Todorović izjavio je za RTS da nema žrtava i povređenih, da je oko 60 radnika radilo u trećoj smeni i da su svi odmah evakuisani, a oko 2.30h evakuisana su i četiri radnika koji su se od eksplozija sklonili u podrumske prostorije.

„Oko 1.30h su se čule prve detonacije, one su se dogodile u magacinu ubojnih sredstava. Dobro je da se eksplozija i požar nisu se dogodioli u proizvodnim halama,“ rekao je Todorović za RTS. Magacin se nalazi na nekih 800 metara od ulazne kapije.

Detonacije su se povremeno čule u oko 5.30h, ali znatno ređe i manjeg intenziteta i reporteri RTS-a sa lica mesta javljaju da se situacija smiruje.

Građani u blizini fabrike su evakuisani, neki su proveli noć u podrumu. Uznemireni građani kažu da se mogu videti tragovi eksplozije po automobilima. Na nekim kućama su popucala i stakla, javlja reporter RTS-a.

Policija još ne dozvoljava pristup fabrici. Profesionalne vatrogasno spasilačke jedinice sa devet pripadnika i tri vozila, kao i vatrogasna vozila fabrike sa 10 njihovih radnika su ispred fabrike i intervenisaće kada se steknu uslovi.