Gužve na šalterima: Građani se žale na uvećane račune za struju nakon hakerskog napada na EPS

Gužve na šalterima: Građani se žale na uvećane račune za struju nakon hakerskog napada na EPS

Građani se sve više žale na uvećane račune za struju nakon hakerskog napada na Elektroprivredu Srbije (EPS). Iako iz EPS-a tvrde da hakerski napad nije uticao na iznose računa i da nije zabeležen povećan broj prigovora, građani tvrde suprotno.

Gužve na šalterima za reklamacije sve su veće, a mnogi građani sumnjaju da su njihovi računi viši zbog neovlašćene potrošnje električne energije. Stručnjaci savetuju građane da isključe sve osigurače u stanu i provere da li i dalje postoji potrošnja na brojilu kako bi utvrdili eventualno neovlašćeno korišćenje struje.

Besplatna mobilna aplikacija „EPS Uvid u račun“ omogućava praćenje potrošnje i slanje reklamacija elektronskim putem. Međutim, za one koji nisu upoznati s novim tehnologijama, postavlja se pitanje da li je sud jedino rešenje i da li rizikovati isključenje struje dok se čeka presuda.

EPS naglašava da se snabdevanje električnom energijom obustavlja samo na zahtev snabdevača, nakon što se utvrdi neovlašćeno korišćenje struje, što može rezultirati prijavom, kaznom i novim zahtevom za priključenje.