Dodeljena odlikovanja povodom Dana državnosti

Dodeljena odlikovanja povodom Dana državnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom Dana državnosti Srbije uručio je odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na dodeli ordena i odlikovanja povodom Sretenja, Dana državnosti Srbije da otadžbina nije ni pleme ni jezik, nego kolektivni duh jednog naroda. „Kolektivni duh predstavlja i materijalnu i moralnu oblast“, naveo je predsednik.

Predsednik je podsetio one koji od danas nose breme velike odgovornosti. „Okupili smo se da vam iskažemo zahvalnost, naklonost i divljenje“, kazao je predsednik.

Prema Vučićevim rečima, ordenje je važno zato što svedoči da Srbija ne zaboravlja svoje nacionalne pregaoce, prijatelje države.

„Prihvatajući ga vi ste se svrstali u red pojedinaca i institucija bez kojih država Srbija ne bi bila to što jeste. Vi koji se zaslužili blistavo odlikovanje znajte da su u vas uprte oči naših građana. Danas nosite veću odgovornost nego oni koji nemaju ordenje. Vaš je posao da služite državi na svakom mestu. Morate uvek da budete uz svoju državu i nikada protiv nje. Čuvati i voleti svoju državu ništa lepše i uzvišenije ne postoji“, napominje predsednik Vučić.