Dačić: Razmimoilaženje oko KiM bilo bi slabost za Srbiju

Dačić: Razmimoilaženje oko KiM bilo bi slabost za Srbiju

„Ako bismo sada krenuli u prošlost, znate dokle ćemo doći? Pa, doći cemo do Kosovske bitke i pitanja da li je trebalo suprotstaviti se Muratu 1389. godine ili ga pustiti da ide na Bee i Peštu zato što su oni koje smo mi branili tada svojim kosovskim zavetom na kraju priznali Kosovo kao nezavisnu državu“, navodi Ivica Dačić, piše Tanjug.

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da je dobro što je zakazana posebna sednica parlamenta posvećena KiM i naglasio da ne bi trebalo da postoje razmimoilaženja oko te važne teme, jer bi to predstavljalo slabost za našu državu.

Dačić je rekao da je bez obzira na sve polemičke tonove veoma razočaran neshvatanjem ozbiljnosti situacije oko Kosova i Metohije.

Neumesno Kamberijevo pominjanje Vilija Branta

Ivica Dačićo ocenio je kao neumesno to što je poslanik Šaip Kamberi danas u kontekstu zločina tokom konflikta na KiM pominjao bivšeg nemačkog kancelara Vilija Branta.

“Zašto? Vili Brant je tražio oprost od Jevreja kojih je više od pet, šest miliona poginulo, odnosno ubijeno za vreme Holokausta za vreme Drugog svetskog rata. Najveći broj Jevreja, ali i naravno Slovena, Roma itd. i Poljaka zato što se to desilo na toj teritoriji, ali hoću da kažem da je neuporedivo, bez obzira što ne govorimo o istim stvarima”, rekao je Dačić na sednici Skupštine na kojoj je jedina tačka dnevnog reda bio Izveštaj o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama u Prištini od 15. juna 2021. do 1. septembra 2022. godine.