Brnabić: Nije bilo dogovora o tome da Dačić bude premijer

Brnabić: Nije bilo dogovora o tome da Dačić bude premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da pre izbora nije bilo dogovora sa predsednikom Socijalističke partije Srbije Ivicom Dačićem da bude premijer navodeći da nije princip Srpske napredne stranke i njenog predsednika Aleksandra Vučića da takve dogovore sklapa pre nego se „čuje glas naroda“.

„Možda je Dačić mislio da će SPS imati sama većinu pa će u toj većini biti premijer. Ne znam, pretpostavljam da je to mislio“, rekla je Brnabić za TV Pink, komentarišući poruku socijalista u izbornoj kampanji da je Dačić najbolje rešenje za premijera Srbije.

Ona je za predizbornu kampanju socijalista rekla da su skupljali poene na dešavanju u Ukrajini što „nije odgovorno“ ponašanje, i da je SNS izgubila glasova zato što se nije tako ponašala i koristila zapaljivu retoriku, već su „čuvali interes Srbije“, pa su se glasovi prelili drugima.

Brnabić je rekla da zamera partnerima iz SPS to što su oni „svesno išli na to da uzimaju glasove na račun neodgovorne politike koja nije bila u skladu sa politikom Vlade ni države, koju je trasirao Vučić već su išli na to da uzmu što više glasova na izborima“.