Britanski soj dominantan u Srbiji, građani se opustili

Britanski soj dominantan u Srbiji, građani se opustili

Sednica Kriznog štaba, na kojoj će biti analizirana aktuelna epidemijska situacija, zakazana je za 11 časova. Najavljeno je da će gotovo sigurno biti novih mera za vikend.

Predsednik Aleksandar Vučić istakao je da je britanski soj koronavirusa postao dominantan u zemlji i da će biti novih mera u suzbijanju širenja virusa.

Istakao je da je u Abu Dabiju dogovorio da se, zajedno sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Kinom, u Srbiji proizvodi vakcina protiv koronavirusa kineske kompanije „Sinofarm“ .

Pored toga, proizvodnja ruske vakcine „sputnjik V“ na Institutu Torlak počinje do 20. maja ove godine . Srbija će time postati prva zemlja na teritoriji Evrope gde će biti proizvedena ta vakcina, potvrđeno je na sastanku u Moskvi.

Raste broj zaraženih u Srbiji. Načelnica anestezije u KBC „Dragiša Mišović“ Duška Ignjatović rekla je za RTS da je najveći problem opuštanje građana .

„Mi kao da smo sa Novom godinom rešili da je to to, da smo se umorili od korone. Nije dovoljno da se vakcinišemo i da onda skinemo maske. Nije samo stvar donošenja mera, mere su donete, ali se one ne poštuju i ne kontrolišu“, istakla je načelnica anestezije u KBC „Dragiša Mišović“.