Vulin: Pronadjen snimač parametara vojnog aviona koji se srušio u petak

Vulin: Pronadjen snimač parametara vojnog aviona koji se srušio u petak

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da su posle pada vojnog aviona komisije završile terenski rad, da su prikupljeni materijalni dokazi i pronadjen je snimač parametara.

„To nije prava crna kutija koja bi snimala i razgovore, snimač parametara leta koji je nadjen u dobrom je stanju i sada se iščitava, pokazaće parametre leta, visinu, brzinu, kako je funkcionisao. Svi materijalni dokazi su tu, sada u komandi vazduhoplovstva komisije rade i proučavaju dokaze i ne mogu prognozirati kada će završiti“, rekao je Vulin na TV Prva.

On je dodao da niko ne može da naredi komisijama da rade brže ili sporije, da su oni samostalni u radu i da će rezultati istrage biti dostavljani tužilaštvu, a ono će obavetiti javnost ili ih koristiti u postupku.

On je demantovao pisanje nekih medija da je jedan od poginulih pilota menjao kolegu, ili da je bio na jedan dan do penzije.

Major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević poginuli su u petak u padu aviona MiG-21 u oblasti sela Brasina kod Malog Zvornika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *