Vulin: Od petka u Novom Pazaru angažovana i žandarmerija

Vulin: Od petka u Novom Pazaru angažovana i žandarmerija

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je u Novom Pazaru da će od sutra biti pojačane aktivnosti policije i angažovana Žandarmerija u tom gradu, saopštio je MUP.

Vulin je posle sastanka sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Novom Pazaru rekao da „država neće dozvoliti obračune kriminalnih bandi“ i da će sačuvati bezbednost svakog gradjanina, navedeno je u saopštenju.

„Gradjani Novog Pazara ne zaslužuju da žive u gradu u kome se ubija, u kome nekažnjeno možete da nosite oružje, da pucate, da kršite zakon. Zakon je isti za sve, u svakom delu Srbije štiti sve naše gradjane i štiti sve naše ljude“, kazao je Vulin.

Prema njegovim rečima na sastanku kome je prisustvovao i direktor policije Vladimir Rebić sa saradnicima, dogovorene su konkretne mere i koraci koji će biti preduzeti.

„Prisustvo policije će od sutra ujutru biti daleko vidljivije i snažnije. Doći će i Žandarmerija iz Kraljeva. Svi oni koji su pripadnici kriminalnih struktura biće posebno obradjeni i pod našom budnom pažnjom. Za njih u ovom gradu neće biti mesta“, rekao je Vulin.

Vulin je rekao da su „droga, prostitucija, oružje“, stvari koje neće biti tolerisane.

„Nijedan lokal neće moći da nekažnjeno krši zakon, ne zato što radi duže već zato što ima prostituciju, zato što se u njemu diluje droga ili zato što se u njemu nosi oružje“, rekao je Vulin.

Vulin je rekao da očekuje od svih političara, i od lokalne samouprave da učestvuju i pomognu u toj borbi.

„Da sutra kada se na ulicama Novog Pazara bude pojavila policija, Žandarmerija, ne izmišljaju gluposti o tome kako neko okupira grad, već da budu zadovoljni što država Srbija deluje na svakom delu svoje teritorije i da nam pomognu da se ovo ne desi nikada više“, kazao je Vulin.

On je dodao da MUP neće dozvoliti obračune kriminalnih bandi, da će sačuvati bezbednost svakog gradjanina i da će u Novom Pazaru zakon ponovo biti poštovan.

Vulin je razgovarao i sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem koga je upoznao sa merama i konkretnim koracima koje će policija preduzeti kako bi obezbedila bezbednost i stabilnost u ovom gradu.