Vučić: Izvinjavam se Konu i Kriznom štabu

Vučić: Izvinjavam se Konu i Kriznom štabu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izvinio se epidemiologu Predragu Konu i ostatku Kriznog štaba zbog diskvalifikacija koje dolaze i iz Srpske napredne stranke (SNS).

„Izvinjavam se… zbog napada koji dolaze i iz stranke koju vodim. Izvinjavam im se, jer to ničim nisu zaslužili“, naveo je Vučić na Tviteru.

On je dodao i da se u Srbiji „najmanje ceni odgovornost“, kao i da će za pobedu nad „politikanstvom i neozbiljnošću, biće potrebno još mnogo vremena“.

Petnaestak minuta pre ove objave na društvenim mrežama, narodni poslanik SNS-a Vladimir Djukanović je pročitao više izjava Kona u medijima.

Djukanović je, gostujući u Hit tvitu na TV Pinku, naveo da je Kon 26. januara ocenio da je rizik od korona virusa mali, da je mesec dana kasnije kazao da je običan grip opasniji od COVID-19, a 14. marta da će će podneti ostavku ako dodje do prekida školske nastave.

Nakon što je u emisiji pročitan Vučićev tvit, Djukanović je rekao danije napao Kona, već da je izneo svoje mišljenje.

„Kon je najbolji epidemiolog kog imamo. Ja sam izneo kritiku na rad Kriznog štaba u smislu nekih konfuznih izjava, a ne moramo u životu sve da se slažemo… Razumem gospodina Vučića što je izneo kritiku na ono što sam ja izneo. SNS je stranka u kojoj vlada pluralizam mišljenja“, kazao je Djukanović.