Vojni sindikat Srbije: Smenjivanje na VMA potvrda jednoumlja koje sprovodi ministar Vulin

Vojni sindikat Srbije: Smenjivanje na VMA potvrda jednoumlja koje sprovodi ministar Vulin

Vojni sindikat Srbije (VSS) je zatražio smenjivanje ministra odbrane Aleksandra Vulina povodom današnje vesti o smenjivanju načelnika i šefova klinika i odeljenja u VMA kojima je VSS preporučio da zaštitu potraže na sudu.

U saopštenju VSS piše da je smenjivanje šefova u VMA „još jedna potvrda da u sistemu odbrane vlada nasilje, politička diktatura i jednoumlje koje sprovodi niko drugi nego odlazeći ministar Aleksandar Vulin“.

VSS piše da su smenjeni načelnici i šefovi klinika i odeljenja VMA „koristili svoja Ustavom i međunarodnim konvencijama garantovana prava na peticiju i slobodu mišljenja“ i „Hipokratovu zakletvu“.

Uz to, piše u saopštenju, „Ustav i od Srbije ratifikovane medjunarodne konvencije, kao i Evropska socijalna povelja, garantuju svakom čoveku i gradjaninu slobodu mišljenja i javnog iznošenja… mišljenja, a naročito kad postoji javni interes da se čuje mišljenje …strukovnih grupa i vrhunskih stručnjaka u zdravstvu“.

„Administracija Aleksandra Vulina“, piše VSS, „posle niza primera kršenja Ustava čineći čak i krivična dela nad predstavnicima zaposlenih vodeći nezakonite disciplinske postupke protiv predstavnika našeg sindikata baš zbog javnih govora i mišljenja, pokazala je da u nasilju može da ode i korak dalje, da proganja baš svakog ko ne misli kao oni“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *