REM sutra o RTS i napadu na novinarku bez prisustva medija, troje članova protiv

REM sutra o RTS i napadu na novinarku bez prisustva medija, troje članova protiv

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) za sutra je zakazalo sednicu Saveta tog tela na kojoj je izmedju ostalog planirano utvrdjivanje liste kandidata upravnih odbora javnih servisa i slučaj vredjanja novinarke Žakline Tatalović na televiziji Pink, ali troje članova protestuju što su mediji ponovo onemogućeni da izveštavaju sa sednica Saveta REM-a, saopšteno je iz Udruženja novinara Srbije (UNS).

Članovi Saveta REM-a Slobodan Cvejić i Judita Popović tražili su da se promeni status sutrašnje sednice iz vanredne u redovnu.

Objasnili su da se u praksi redovne održavaju uživo, a vanredne elektronskim ili telefonskim putem, kao i da status same sednice nije povezan sa pitanjem šta se na sednici odlučuje.

To, medjutim, nije prvi slučaj da i na redovnim sednicama Saveta REM-a budu izostavljeni mediji, iako su poslali zahteve za izveštavanje sa nje, navodi UNS.

Na sednici REM-a na kojoj je trebalo da bude raspravljano o vremenskom ograničenju rijaliti programa prvobitno nisu mogli da prisustvuju novinari koji su poslali zahtev za izveštavanje zbog epidemiološke situacije, da bi na predlog članice Saveta REM Višnje Arandjelović uslovi za novinare bili obezbedjeni.