Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta tužio Vučića zbog povrede ugleda i časti

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta tužio Vučića zbog povrede ugleda i časti

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Rade Panić podneo je danas u svojstvu gradjanina tužbu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog, kako je naveo, povrede ugleda i časti.

Panić je novinarima ispred Drugog osnovnog suda u Beogradu rekao da je Vučić „bar u dva navrata“ iznosio neistine, optužujući ga za urušavanje zdravstvenog sistema ali i za izdaju zemlje.

„Povredjen sam onim što je Vučić izjavio o meni na RTS. Teška je uvreda kad vas neko optuži da rušite zdravstveni sistem. Celog života se borim za pravdu a kao anesteziolog bih odavno bio u inostranstvu da nisam patriota“, kazao je Panić.

Pozvao je predsednika Srbije da na sudu dokaže optužbe, navodeći da je tužba koju je podneo, „akt borbe za gradjanska prava i slobodu izražavanja“.

„Ako Vučić stoji iza onog što govori, pojaviće se na sudu da dokaže šta je rekao. Ja stojim iza toga da je sve što sam rekao o situaciji u Novom Pazaru zasnovano na podacima sa terena i spreman sam da to i dokažem“, rekao je predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije.

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije upozorio je krajem novembra da je zdravstveni sistem Srbije „zvanično pukao“ zbog nedostatka bolničkih kapaciteta za smeštaj obolelih od korona virusa.

Potom je reagovao Vučić koji je kazao da bi Paniću odgovorio „brutalno“ da nije predsednik države.

„Ovako ću samo reći da je to sramota“, kazao je Vučić u Nišu.