MUP: Uhapšeno 28 lokalnih funkcionera u Arilju, Prijepolju i Novom Pazaru

MUP: Uhapšeno 28 lokalnih funkcionera u Arilju, Prijepolju i Novom Pazaru

Pripadnici posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije MUP-a Srbije danas su uhapsili 28 osoba osumnjičenih da su počinili više krivičnih dela kojima su oštetili republički budžet za više miliona dinara.

Akcija je sprovedena na teritoriji opština Prijepolje i Arilje, kao i grada Novog Pazara, a medju uhapšenima su bivši i sadašnji funkcioneri Prijepolja, Arilja i Novog Pazara, kao i direktori pojedinih javnih preduzeća iz tih gradova, saopštio je MUP.

Krivična prijava je podneta protiv tri osobe.

Policija je u Novom Pazaru uhapsila pomoćnika gradonačelnika grada Novog Pazara E.Š. (1981), odgovorno lice javnog preduzeća „Zavod za urbanizam“ S.Lj. (1976), odgovorno lice JKP „Gradska čistoća“ E.O. (1962) i još osam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela trgovina uticajem, zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.

Uhapšeni su i radnik Gradske uprave grada Novog Pazara M.D. (1968), zaposleni u Kulturnom centru tog grada A.I. (1978), kao i vlasnici pet privrednih društava.

Osumnjičeni se terete za zloupotrebe i mahinacije u postupku javnih nabavki.

Pripadnici MUP-a uhapsili su i bivšeg predsednika opštine Prijepolje D.Z. (1965), odgovorno lice vrtića „Miša Cvijović“ I.K. (1978), kao i šestoro službenika opštine Prijepolje, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja, zloupotreba službenog položaja u pomaganju i trgovina uticajem.

Krivična prijava u redovnom postupku biće podneta i protiv odgovornog lica Turističke organizacije Prijepolje.

Policija je u Arilju uhapsila bivšeg predsednika opštine Arilje M.N. (1956), zamenika predsednika opštine Arilje B.V. (1965), rukovodioce opštinske uprave Arilje G.P. (1964) i R.N.V. (1962), funkcionera Mesne zajednice Kruščica T.K. (1975), fudbalskog funkcionera „Budućnost“ iz Arilja M.S. (1951), bivšu radnicu opštine Arilje, kao i vlasnike dva privredna društva sa teritorije opštine Arilje, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja.

Policija će i protiv bivšeg predsednika opštine Arilje, Z.T, podneti krivičnu prijavu u redovnom postupku.

Oni se terete za zloupotrebe i mahinacije u postupku javnih nabavki.

Osumnjičeni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.