Ministarka turizma Srbije: Zatvorićemo skijališta ako bude kršenja epidemioloških mera

Ministarka turizma Srbije: Zatvorićemo skijališta ako bude kršenja epidemioloških mera

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić izjavila je danas da će skijališta biti zatvorena ako bude kršenja epidemioloških mera, kao što se desilo na početka sezone.

„Ozbiljno shvatamo mere i preporuke Kriznog štaba i u cilju očuvanja zdravlja i života ljudi spremni smo da zauzmemo oštar stav prema svima koji te mere ne sprovode. Ukoliko se na skijalištima ponove scene kršenja epidemioloških mera sa početka sezone bićemo primorani da zahtevamo zatvaranje skijališta“, poručila je Matić, saopštilo je Ministarstvo.

Istakla je da je nakon intervencije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija situacija poboljšana na većini destinacija, ali da na nekim mestima i dalje postoji nerazumevanje i gostiju i privrednika.

Matić se danas na sastanku s ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom saglasila da je potrebno pojačati inspekcijski nadzor nad sprovodjenjem epidemioloških mera i koordinisati zajednički rad turističke, sanitarne i komunalne inspekcije na turističkim destinacijama tokom zimske sezone.

Lončar je istakao da je puno poštovanje epidemioloških mera u interesu čitavog društva.

Na sastanku su bili i direktori JP „Stara planina“ Goran Karadžić i JP Skijališta Srbije Dejan Ćika, koji su se takodje saglasili da su neophodni pridržavanje propisanih mera i stroži inspekcijski nadzor.