CINS: Vučićev kum ulazi u posao sa vetroelektranama

CINS: Vučićev kum ulazi u posao sa vetroelektranama

Kum predsednika Srbije Nikola Petrović postao je u avgustu suvlasnik firme „Crni Vrh Power“ koja planira izgradnju vetroelektrane Crni vrh na teritoriji Žagubice, Bora i Majdanpeka, objavio je danas Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS).

U tekstu koji je objavljen na sajtu CINS-a navodi se da je firmu „Crni Vrh Power“ iz Žagubice, čija je delatnost proizvodnja električne energije, prošle godine osnovala firma „W-Line“ u vlasništvu Ivana Pantelića, koji je u martu ove godine postao i direktni vlasnik.

Prema ugovoru o prenosu udela, u koji je CINS imao uvid, Nikoli Petroviću je u avgustu preneto 50 posto vlasništva firme, za oko 37.000 dinara.

CINS navodi da je reč o kompaniji koja na tromedji teritorija Bora, Majdanpeka i Žagubice treba da izgradi vetroelektranu Crni vrh, a prema medijskim natpisima vrednost posla je oko 100 miliona evra.

Planirana je izgradnja do 40 vetrogeneratora koji koriste snagu vetra za proizvodnju električne energije, od toga 21 na teritoriji Žagubice, 14 na teritoriji Bora i pet na teritoriji Majdanpeka.

Nikola Petrović, direktor Elektromreže Srbije (EMS) od septembra 2012. do kraja 2016. godine, i kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića, nije želeo da za CINS govori više o ovom poslu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *