Brnabić: Poslednji epidemiološki podaci daju razlog za optimizam, protivim se zabrani kretanja

Brnabić: Poslednji epidemiološki podaci daju razlog za optimizam, protivim se zabrani kretanja

Premijerka Ana Brnabić ocenila je danas da poslednji podaci o epidemiološkoj situaciji u Srbiji „daju razlog za optimizam“.

Gostujući na televiziji Pink, ona je kazala da je epidemiološka situacija „i dalje izuzetno kompleksna“ ali i da kriva počinje da pada.

„Naziremo svetlo na kraju tunela ali moramo i dalje biti disciplinovani i da nateramo epidemijsku krivu da pada mnogo brže jer imamo ogroman broj ljudi u bolnicama koji i dalje raste, sada blago ali raste“, kazala je Brnabić.

Apelovala je na gradjane da predstojeću slavu Svetog Nikolu proslave u krugu porodice i da izbegnu veća okupljanja.

„Mi ne možemo ljudima ulaziti u kuće i prebrojavati ko ima koliko gostiju. Zato molim ljude da ovog vikenda budemo disciplinovani i time pomognemo našem zdravstvenom sistemu“, navela je premijerka.

Govoreći o merama Kriznog štaba, ona je ocenila da su trenutne mere „izuzetno restriktivne“ i dodala da je lično protiv zabrane kretanja koja će, kako je rekla, biti uvedena ako to bude neophodno.

„Ne smemo da podlegnemo pritisku medija ili javnosti, posebno onoj na Tviteru. Apsolutno sam protiv zabrane kretanja, uvešćemo je ako bude potrebno ali kupujemo svaki dan“, rekla je premijerka.

Dodala je da ukoliko brojevi nastave da padaju, da je moguće da se radno vreme pojedinih objekata produži na vikend, i to do 14 ili 15 časova.