AMSS: Vozače očekuju otežani uslovi vožnje

AMSS: Vozače očekuju otežani uslovi vožnje

Vozače na putevima u Srbiji danas očekuju otežani uslovi za vožnju, uz sneg, mokre i klizave kolovoze i otežanu vidljivost, pa je naročito u gradovima moguć usporeniji saobraćaj, saopštio je Automoto savez Srbije (AMSS).

Na putevima u planinskim predelima treba očekivati sneg na kolovozu, a na pojedinim deonicama uvedene su i zabrane za kamione sa prikolicom i šlepere, dodaje se u saopštenju.

Neprohodni su putni pravci Petrovaradin Irig raskrsnica za Vrdnik i silazna traka na Fruškoj gori (druga traka), a zabrana za kamione i šlepere uvedena je na putu Šabac Banja Badanja Gračanica, Krst Korenita Krupanj, Krupanj Šljivova, Šljivova Pecka.

Zabrana je na snazi i na putevima Jošanička Banja Kopaonik, Šarena bukva Stolice, Loznica Šarena bukva Mačkov kamen, Kraljevo Kovanluk Brezna Goč, Kopaonik Rudnica.

Na teretnim terminalima graničnih prelaza čeka se na Kelebiji i na Batrovcima oko 180 minuta, na Horgošu i Šidu dva sata, a na ostalim prelazima sve kategorije vozila prolaze proceduru bez zadržavanja.