AMSS: Oprez zbog pojačanog vetra i odrona

AMSS: Oprez zbog pojačanog vetra i odrona

Vozače na putevima u Srbiji danas očekuju uglavnom dobri uslovi za vožnju, uz pojačan vetar u košavskom području i na planinama, a na putevima kroz planinske predele oprez je potreban zbog mogućih odrona, saopštio je Auto moto savez Srbije.

Odroni su učestali pored Ibra izmedju Raške i Kraljeva, na Djerdapskoj magistrali od Velikog Gradišta i Donjeg Milanovca ka Kladovu, u Ovčarsko-Kablarskoj, Grdeličkoj, Sićevačkoj i Drenskoj klisuri, navedeno je u saopštenju.

AMSS podseća vozače da paze na brzinu kretanja i da budu koncentrisani za volanom kako bi na vreme reagovali ako primete opasnost na putu, ali i oštećenja na kolovozu posle obilnih padavina i jakih mrazeva, čija je sanacija u toku.

Nema neprohodnih putnih pravaca, a zabrane za šlepere i kamione s prikolicom na snazi su na putu Jošanička Banja Kopaonik, Kraljevo Brezna Goč, Kopaonik Rudnica.

Na stanicama za naplatu putarine nema zadržavanja, a prema informacijama Uprave granične policije na graničnim prelazima samo na Batrovcima teretna vozila čekaju oko sat vremena.

AMSS podseća vozače da granični prelaz Bački Vinogradi radi svakog dana od 7.00 do 10.00 i od 16.00 do 19 časova, dok na graničnom prelazu Bački Breg madjarske vlasti usmeravaju putnički saobraćaj na Horgoš i Kelebiju.

Sa madjarske strane granični prelaz Bački Breg otvoren je samo za lokalno stanovništvo koje  živi u zoni 30 kilometara oko tog prelaza, podseća AMSS.