Banana Boat povlači sprej za zaštitu od sunca za kožu glave zbog rizika od raka

Banana Boat povlači sprej za zaštitu od sunca za kožu glave zbog rizika od raka

Proizvođač kreme za sunčanje Banana Boat povlači sprej za vlasište jer sadrži tragove benzena, hemikalije koja može izazvati rak uz ponovljeno izlaganje, prenosi AP.

Kompanija Edgevell Personal Care Co. objavila je dobrovoljni opoziv u petak. Rečeno je da je benzen otkriven u internim pregledima spreja za kosu i kožu glave od banane SPF 30.

Tri serije spreja su uključene u opoziv, sa šiframa serije 20016AF, 20084BF i 21139AF. Edgevell je rekao da nijedna druga serija ovog spreja, kao ni drugi proizvodi Banana Boat, nisu uključeni u opoziv.

Edgevell nije rekao koliko limenki povlači. Associated Press je ostavio poruku kompaniji tražeći komentar.

Edgevell iz Šeltona u Konektikutu rekao je da nije dobio nikakve izveštaje o neželjenim događajima u vezi sa opozivom. Kompanija je naložila trgovcima da uklone sprej sa svojih polica. Takođe nudi nadoknadu novca kupcima koji su već kupili proizvod.

Opoziv dolazi nešto više od godinu dana nakon što je Johnson & Johnson povukao pet krema za sunčanje jer je utvrđeno da sadrže benzen. Taj opoziv uključivao je proizvode Aveeno i Neutrogena u aerosolnim limenkama.