Ambasador Ukrajine pozvao je Srbiju da se pridruži sankcijama protiv Ruske Federacije

Ambasador Ukrajine pozvao je Srbiju da se pridruži sankcijama protiv Ruske Federacije

Ambasador Ukrajine u Srbiji Volodimir Tolkač pozvao je Beograd da se pridruži sankcijama EU protiv Rusije. O tome piše „Evropska istina“, prenosi Ukrinform.

Tolkač je zajedno sa predsednikom Narodne skupštine Srbije Ivicom Dačićem i predsednikom Evroatlantskog saveta Srbije Draganom Čormazom učestvovao na otvaranju konferencije „Mesto Srbije u evroatlantskoj zajednici“ parlament zemlje.

U svom govoru, predstavnik Ukrajine je istakao da se njegova zemlja bori protiv ruskog agresora, braneći ne samo sebe, već i demokratske vrednosti i slobodu, kao i budućnost Evrope.

Srbija je izabrala evropski put, što znači da čuvamo budućnost Srbije“, ističe se u poruci.

Ambasador je takođe zahvalio Srbiji na podršci rezolucijama UN kojima se osuđuje ruska agresija na Ukrajinu, kao i na gostoprimstvu prema građanima Ukrajine koji su našli utočište u Srbiji.

Volodimir Tolkač je istovremeno pozvao srpsku stranu da se pridruži sankcijama Rusiji, kao i da pojača zajedničke napore na zaustavljanju agresora koji predstavlja pretnju ujedinjenoj Evropi.

Kako je saopšteno, predsednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da pritisak na zemlju da se pridruži sankcijama Rusiji ne treba da stane na put daljem putu ka Evropskoj uniji.