Alkaraz spreman za povratak iz snova nakon povrede

Alkaraz spreman za povratak iz snova nakon povrede

Karlos Alkaraz je uživao u povratku iz snova u akciju posle više od tri meseca pauze zbog povreda abdomena i tetive, dok je drugi broj sveta osvojio titulu na Otvorenom prvenstvu Argentine u nedelju pobedivši Kamerona Norija sa 6-3 7-5, prenosi Rojters.

Prvi nosilac je osvojio Otvoreno prvenstvo SAD u septembru i postao najmlađi igrač na vrhu svetske rang liste sa 19 godina, ali je pretrpeo problem sa stomakom na Mastersu u Parizu u novembru pre nego što se povukao sa Australijan opena zbog povrede noge.

Pošto ga je preskočio pobednik Melburna Novak Đoković, Alkaraz je započeo svoju potragu za povratkom na prvo mesto svojim debitantskim nastupom u Buenos Ajresu gde je izgubio samo jedan set u svoja četiri meča.

„Bila je ovo sjajna nedelja za mene, nedelja iz snova posle dugo vremena bez takmičenja. Doći u Buenos Ajres i pokazati nivo koji sam pokazao je neverovatno i zaista posebno. Bila je to i emotivna nedelja“, rekao je Alkaraz.

Sedma ATP titula Španca i prva od Flešing Medouza prošle godine nikada nije bila pod sumnjom uprkos manjem grešku u drugom setu protiv Norija gde je izgubio svoj servis.

Imao sam šansu da pobedim u meču sa 5-3 i on je lako prekinuo moj servis, rekao je Alkaraz.

„Ali znao sam da moram da budem smiren i da pokušam da sačekam svoj trenutak i došao je rezultat 6-5. Bio je to sjajan meč.“

Alkaraz, koji se pomerio na 590 poena od Đokovića na rang listi, rekao je da je zadovoljan svojim nivoom.

„Osećao sam se veoma prijatno igrajući finale“, rekao je Alkaraz.

„Znao sam da će biti jako teško. Počeo sam da se fokusiram na ono što moram da uradim na početku, na svoju igru, svoj nivo. Ovo je nivo koji moram da igram u finalu.“