Preminuo glumac Mustafa Nadarević

Preminuo glumac Mustafa Nadarević

Poznati glumac Mustafa Nadarević preminuo je nakon duge borbe sa teškom bolešću u 77. godini.

Rođen je 1943. godine, iako je živeo i radio u mnogim gradovima bivše Jugoslavije, najveći deo života proveo je u Zagrebu.

Mustafa Nadarević diplomirao je glumu na zagrebačkoj Akademiji za kazališnu umetnost. Pozorišnu karijeru započeo je u Zagrebačkom pozorištu mladih, 1969. godine. Bio je član drame Hrvatskog narodnog pozorišta. Živeo je u Zagrebu.

Glumac je posatao poznat po svom talentu koji su prepoznali strani reditelji,  pa je dobio glavnu ulogu u predstavi „Lorenzaco“. Svoju filmsku karijeru započeo početkom osamdesetih.

U Filmu Otac na službenom putu istakao se ulogom Zijha, a kasnije su usledile uloge u filmovima Već viđeno, Gorana Markovića u Glembajevima, Antuna Vrdoljaka, Praznik u Sarajevu, Ničija zemlja…

Mustagfa Nadarević je debitovao i kao reditelj 1992. godine sa predstavom „Let iznad kukavičjeg gnezda“, a posle toga glumio je i predstavama, „Balkanski špijun“ Dušana Kovačevića, „Zabune“ Alana Ejkborna, u Satiričnom kazalištu Kerempuh, „Hasanaginica“ Milana Ogrizovića u Hrvatskom narodnom kazalištu i Narodnom pozorištu u Sarajevu.