Zelenski upozorava plaćenike koji se pridružuju ruskim snagama: „Ovo će biti najgora odluka u vašem životu“

Zelenski upozorava plaćenike koji se pridružuju ruskim snagama: „Ovo će biti najgora odluka u vašem životu“

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski upozorio je one koji pokušavaju da se pridruže ruskim snagama u Ukrajini da bi to bila „najgora odluka u vašem životu“, u video poruci objavljenoj na Fejsbuku u četvrtak uveče.

„Dug život je bolji od novca koji vam se nudi za kratak“, rekao je Zelenski. On je tvrdio da Ukrajina ima informacije da ruska vojska regrutuje plaćenike iz drugih zemalja, ali je rekao da im to neće pomoći.

Ukrajinske snage i dalje drže sve ključne oblasti u zemlji, dodao je on.

Novi ruski vojni obveznici su zarobljeni, rekao je Zelenski, ali je dodao: „Ne treba nam 13 ili bilo koji broj hiljada mrtvih ruskih vojnika“.
„Obraćajući se ruskom narodu, rekao je: „Nismo želeli ovaj rat. Mi samo želimo mir. I želimo da volite svoju decu više nego što se plašite svojih vlasti.“

Zelenski se obratio njemačkom parlamentu u četvrtak nakon ranijih govora britanskim, kanadskim i američkim poslanicima. On je u svojoj poruci na Fejsbuku rekao da će nastaviti da razgovara sa partnerskim državama. „Osećam da nas sve više razumeju. U Evropi, u svetu, u različitim zemljama“, rekao je on.