Zelenski se sastao sa predsednikom EP Metsolom: Herojski je doći u Ukrajinu

Zelenski se sastao sa predsednikom EP Metsolom: Herojski je doći u Ukrajinu

Predsednik Volodimir Zelenski je istakao da Ukrajina visoko ceni podršku Evropskog parlamenta i izrazio zahvalnost na poseti njenog predsednika Kijevu.

„Iskreno želim da se zahvalim tebi lično, Roberta, i celom tvom timu što ste bili ovde u tako važnom trenutku za našu državu. Danas je važan trenutak kada Ukrajinci veruju u dela i konkretne korake. U ovom trenutku pokazujete herojstvo. U ovom trenutku pokazujete herojstvo. Sada je herojski doći u Ukrajinu“, rekao je Zelenski na sastanku sa predsednicom Evropskog parlamenta Robertom Metsolom, prenosi Ukrinform.

Prema njegovim rečima, dolazak međunarodnih partnera u vreme kada Ukrajinci brane svoju zemlju je važan korak u podršci ukrajinskom narodu.

Predsednik je takođe izrazio zahvalnost za svu podršku koju je Ukrajina pružila na nivou Evropskog parlamenta.

„Cenimo sve ove korake. Danas na sve gledamo kroz prizmu „prijatelja a ne prijatelja“ jer nemamo vremena, nema balansa. Za nas više nema sive zone u međunarodnoj diplomatiji jer je pitanje opstanka akutno. Drago mi je što ste na strani svetla i dobra u odnosu na Ukrajinu“, rekao je šef države predsedniku Evropskog parlamenta.

Kako je preneo Ukrinform, predsednica Evropskog parlamenta Roberta Metsola boravi 1. aprila u poseti Kijevu. Metsola je posebno učestvovao na plenarnoj sednici Vrhovne rade Ukrajine.