Zelenski: Ne može biti kompromisa o suverenitetu i teritorijalnom integritetu

Zelenski: Ne može biti kompromisa o suverenitetu i teritorijalnom integritetu

Ne može biti kompromisa o suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine i neće ga biti, izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski u svom video obraćanju, komentarišući pregovore ukrajinske i ruske delegacije, javlja dopisnik Ukrinforma.

„Naravno, Ukrajina je voljna da pregovara i nastaviće pregovarački proces. U meri u kojoj to zaista zavisi od nas. Očekujemo da dobijemo rezultat. Mora postojati prava sigurnost za nas, za našu državu, za suverenitet, za naš narod. Ruske trupe moraju napustiti okupirane teritorije. Suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine moraju biti zagarantovani. Ne može biti kompromisa o suverenitetu i našem teritorijalnom integritetu. I neće ih biti. Ovo su jasni principi. Ovo je jasna vizija mogućeg ishoda“, rekao je Zelenski.

Prema njegovim rečima, pozitivnim se mogu nazvati signali koje čujemo sa pregovaračke platforme. Ali, oni ne utišavaju eksploziju ruskih granata, naglasio je Zelenski.

Prema Zelenskom, Ukrajina vidi sve rizike i neće verovati rečima neprijatelja.

Predsednik Ukrajine se obratio i korisnicima društvenih mreža, koji su aktivno razgovarali o potencijalnim rizicima onoga što je ukrajinska delegacija najavila za regulisanje vojne situacije.

„Želim da podsetim na jednu stvar: mi živimo u demokratskoj državi i borimo se za svoju slobodu. Za slobodu našeg naroda. Dakle, sve odluke koje su važne za sav naš narod moraju da donose ne jedna osoba ili grupa ljudi bilo kakvih političkih stavova, već svi naši ljudi. Mudri narod Ukrajine“, naglasio je Zelenski.