Ukrajinske snage napale devet ruskih komandnih mesta

Ukrajinske snage napale devet ruskih komandnih mesta

Raketne i artiljerijske jedinice Oružanih snaga Ukrajine pogodile su devet komandnih mesta na nivou brigade i bataljona ruskih snaga, kao i tri ruska klastera ljudstva i vojne opreme, objavio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine na Fejsbuku, javlja Ukrinform.

„Neprijatelj nastavlja da usmerava svoje napore na pokušaje da u potpunosti zauzme region Donjecka, zadrži osvojene teritorije i poremeti aktivna dejstva ukrajinskih snaga na određenim pravcima. Neprijatelj nastavlja granatiranje ukrajinskih položaja duž linije kontakta i pokušava da preduzme mere za pregrupisavanje svojih trupa u određenim pravcima; vrši vazdušno izviđanje. Pretnja od vazdušnih i raketnih udara i dalje postoji širom Ukrajine“, navodi se u izveštaju.

Ruske trupe nastavljaju da napadaju civilne kuće i objekte civilne infrastrukture, kršeći međunarodno humanitarno pravo, zakone i običaje ratovanja. Neprijateljski vazdušni, raketni i artiljerijski udari oštetili su infrastrukturu u preko 33 naselja, uključujući Harkov, Lozova, Siversk, Bilohorivka, Nikolajevka, Verhniokamianske, Soledar, Bahmut, Bahmutske, Vesela Dolina, Zajcevo, Jurivka, Njujork, Pervomajka, Vrej Kamivka, , Stepove, Mali Ščerbaki, Suhi Stavok, Kostromka, Bila Krinica i Mirne.

Ruski vojnici su tokom proteklog dana izveli tri raketna udara, 33 vazdušna udara i 58 raketnih artiljerijskih udara na vojne i civilne objekte na teritoriji Ukrajine.

Ukrajinske raketne i artiljerijske jedinice pogodile su devet komandnih mesta na nivou brigade i bataljona ruskih snaga, kao i tri ruska klastera i vojne opreme. Gubici tek treba da se provere.