Snabdevanje električnom energijom potpuno prekinuto u dva ukrajinska regiona

Snabdevanje električnom energijom potpuno prekinuto u dva ukrajinska regiona

Kao rezultat ruskih raketnih udara, Harkovska i Donjecka oblast Ukrajine su potpuno bez struje, objavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na Tviteru, prenosi Ukrinform.

„Potpuni zamračenje u oblastima Harkova i Donjecka, delimično u regionima Zaporožja, Dnjepropetrovska i Suma“, napisao je Zelenski.

„Ruski teroristi ostaju teroristi, napadaju kritičnu infrastrukturu“, naglasio je predsednik.

„Nema vojnih objekata, cilj je da se ljudima oduzme svetlost i toplota“, zaključuje se u tvitu.

Zamenik šefa kabineta predsednika Kirilo Timošenko izvestio je na Telegramu da su ruski vojnici gađali kritične infrastrukturne objekte izvan Harkova, gađajući ga sa dve krstareće rakete.

„Vatrogasci su trenutno na licu mesta. Inženjeri za energetiku rade na obnavljanju kritičnih infrastrukturnih sistema kako bi se snabdevanje električnom energijom u bolnicama i drugim vitalnim objektima što pre vratilo“, napisao je on.

Timošenko je napomenuo da će uskoro biti obnovljeno snabdevanje strujom pogođenih zajednica.

Prema rečima zamenika šefa kabineta predsednika, može doći do nestanka struje širom zemlje jer Rusi nastoje da ostave Ukrajinu bez struje, vode i toplote.

Kako je preneo Ukrinform, ruske snage su 11. septembra uveče ispalile 11 krstarećih raketa na Ukrajinu. Usled granatiranja zabeleženi su nestanci struje u nizu regiona Ukrajine.