Podoljak: Pokušaji aneksije ni na koji način neće uticati na rešenost Ukrajine da oslobodi sve svoje teritorije

Podoljak: Pokušaji aneksije ni na koji način neće uticati na rešenost Ukrajine da oslobodi sve svoje teritorije

U intervjuu za Politiko savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine Mihail Podoljak rekao je da pokušaji aneksije neće uticati na rešenost Ukrajine da oslobodi sve svoje teritorije, prenosi pres služba predsednika.

„Za naše planove ruska aneksija nije važna“, rekao je Podoljak, dodajući da nacija „treba da oslobodi sve svoje teritorije“.

On je rekao i da mobilizacija koju je nedavno najavio predsednik Ruske Federacije pokazuje da je Rusija ostala bez profesionalne vojske. Po njegovom mišljenju, mobilizacija podstiče Kijev da zatraži više oružja od svojih zapadnih saveznika.

„Na primer, još 100 projektila kalibra 155 mm rešilo bi problem, ako me izvinite što tako kažem, dodatnih ljudskih resursa koje Rusija koristi na ratištu“, rekao je Podoljak, naglašavajući da će Ukrajina „nastaviti da radi svoj posao“ da oslobodi svoju teritoriju.

Kako je preneo Ukrinform, Kremlj je 30. septembra održao ceremoniju „prisajedinjenja Rusiji“ samoproglašene „DNR/LNR“, kao i teritorija Hersonske i Zaporoške oblasti Ukrajine koje je zauzela ruska vojska.