Ukrajinske snage izvele 15 vazdušnih udara na ruske položaje

Ukrajinske snage izvele 15 vazdušnih udara na ruske položaje

Ukrajinske snage su napale ruske snage sa neba i zemlje – avijacija je izvršila 15 udara na ruske položaje, a raketne i artiljerijske jedinice izvele su 250 vatrenih zadataka, prenosi Ukrinform pozivajući se na Operativnu komandu Jug.

„Dva puta u toku borbenog dana neprijatelj je pokušao da izvrši juriš na pravcima: Pravdine-Stepova Dolina i Arhanhelske-Ivanivka. U oba slučaja snage voda, uprkos podršci tenka T-72 i BMP-2, nije imao uspeha, pretrpeo je gubitke i povukao se. Neprijatelj je izveo četiri vazdušna udara na naše položaje i raketni napad na područje Krivog Roga. Nikopoljski okrug je četiri puta granatiran“, navodi se u izveštaju.

Prema podacima Operativne komande Jug, ukrajinska avijacija je izvršila 15 udara na ruske položaje, dok su raketne i artiljerijske jedinice izvele 250 vatrenih zadataka, uključujući i područja koncentracije ljudstva i tehnike u blizini Stare Zburiivka, komandno mesto, direktno u Hersonu, stanica za elektronsko ratovanje u Novoj Kahovki i alternativni pontonski prelaz kod Sadova.

Potvrđeni gubici ruskih snaga su: 33 vojnika, 2 tenka, haubice Msta-B 152 mm, pokretni minobacač 120 mm, 9 jedinica oklopne tehnike.