Roblox sledeće godine pokreće 3D oglašavanje

Roblox sledeće godine pokreće 3D oglašavanje

Kompanija za igre Roblox saopštila je u petak da planira da pokrene 3D oglašavanje na svojoj platformi sledeće godine, jer nastoji da diverzifikuje svoj prihod od kupovine u igrici.

On će testirati oglase sa programerima i nekolicinom oglašivača do kraja ove godine, rekao je Roblox na svojoj godišnjoj konferenciji za programere.

3D oglašavanje, poznatije kao „immerzivni oglasi“, iskustvo će doseći samo publiku od 13 i više godina, rekao je Roblox.

Najava, međutim, dolazi u trenutku kada sve lošija ekonomija nastavlja da pustoši reklamnu industriju, uključujući gigante kao što su Snap Inc i vlasnik Fejsbuka Meta Platforms.

Kalifornijski Roblox, poznat po svojim igrama „Jailbreak“ i „MeepCiti“, osetio je udarac zbog ponovnog otvaranja škola nakon zatvaranja i usijane inflacije koja je smanjila potrošnju korisnika.

Da bi se izborio sa potražnjom za hlađenjem, Roblox je udvostručio „metaverzum“, virtuelni prostor u kojem igrači mogu da rade sve, od druženja i ćaskanja do kupovine i posećivanja koncerta.

Trenutno, najveći deo svog prihoda ostvaruje od svoje virtuelne valute „Robuk“, koju deca koriste za nadogradnju avatara igrača kupujući predmete u igri kao što su dodaci ili kućni ljubimci.