Američko trgovinsko telo istražuje navode da je Sonos prekršio Google patente

Američko trgovinsko telo istražuje navode da je Sonos prekršio Google patente

VAŠINGTON – Američka komisija za međunarodnu trgovinu saopštila je u petak da će ispitati navode kompanije Alphabet Inc Gugl protiv Sonosa tvrdeći da je kompanija za kućni audio uređaj prekršila Google patente uvozom određenih audio komponente, preneo je Rojters.

Agencija nije navela koji su konkretni proizvodi navodno uvezeni, što je potencijalno kršenje zakona o trgovini SAD. Rečeno je da još nije donelo nikakvu odluku o meritumu slučaja.

Nove žalbe doprinose tekućoj borbi za patente između bivših partnera oko tehnologije zvuka i pametnih zvučnika, uključujući tužbe u Kaliforniji, Kanadi, Francuskoj, Nemačkoj i Holandiji.

Sonos je dobio zabranu uvoza nekih Google uređaja od trgovinske komisije u januaru. Prošlog meseca, Google je podneo tužbu saveznom sudu u Kaliforniji rekavši da Sonosova nova tehnologija glasovnog pomoćnika krši nekoliko Google patenata. Sonos je te tužbe nazvao „taktikom zastrašivanja“.

Trgovinska komisija je saopštila da će odrediti datum za završetak istrage o najnovijim optužbama Gugla u roku od 45 dana i da će zakazati saslušanje o dokazima.