Poljska je predstavila NATO-u projekat mirovne misije u Ukrajini – SAD protiv

Poljska je predstavila NATO-u projekat mirovne misije u Ukrajini – SAD protiv

Poljski ministar odbrane Mariusz Blaszczak predstavio je projekat uspostavljanja mirovne misije u Ukrajini na sastanku ministara odbrane NATO-a u Briselu u sredu.

Ovo je saopštila pres služba poljske vlade, piše „Evropska istina“

„Razgovarali smo o koracima koje treba preduzeti da bi se zaustavila ruska invazija. Sa svoje strane, predstavio sam projekat o kojem je juče govorio zamenik premijera Jaroslav Kačinjski tokom posete Kijevu. Predstavio sam ovaj projekat saveznicima kako bi oni mogli da razmotre da li je moguće i formiranje mirovne misije u Ukrajini“, rekao je Mariusz Blaszczak nakon sastanka ministara odbrane NATO-a.

„Da podsetim da se takva misija sprovodi na Kosovu. Naravno, nije lako, o ovom pitanju će se razgovarati, ali je na stolu“, dodao je on.

Portparol američkog Stejt departmenta Ned Prajs, komentarišući predlog Poljske za mirovnu misiju, rekao je da bi prisustvo američkih vojnika u Ukrajini samo produžilo rat.

„Intenzivno smo fokusirani na okončanje ove brutalne agresije, želimo da izbegnemo bilo šta što bi moglo da produži ili proširi ovaj rat, a prisustvo američkih vojnika u Ukrajini, američkih pilota, ima potencijal da to pretvori u nešto još više i naravno. , , ozbiljnije“, – citira Price Onet u odgovoru na pitanje o predlogu Poljske.

Podsetimo, zamenik premijera Poljske i šef vladajuće partije Pravo i pravda Jaroslav Kačinjski je tokom posete Kijevu u utorak predložio slanje mirovne misije u Ukrajinu.