Polarna hladnoća u SAD zaledila Nijagarine vodopade

Polarna hladnoća u SAD zaledila Nijagarine vodopade

Delovi slapova Nijagare koji se nalaze u državi Njujork, na samoj granici između SAD i Kanade, zaledili su se tokom vikenda, nakon što se prošle sedmice temperatura u tom delu Amerike spustila na minus 18 stepeni Celzijusovih.

Britanski Independent piše da su turisti, koji su se juče onde zatekli, mogli da vide i fotografišu velike komade leda kako plutaju rekom, a oblaci pare i duga bili su atrakcija tokom čitavog dana.

List piše da, premda se na nekim fotografijama čini da su vodeni slapovi u potpunosti smrznuti, voda nikada ne prestaje da teče, uprkos ekstremno hladnom vremenu, a velike ledene površine na slapovima su zabeležene i tokom 2014. i 2015. kada je područje zahvatio polarni talas.

Poput mnogih američkih saveznih država i Njujork je u poslednje dve sedmice zahvatio hladni talas, a još snežnih padavina u tom se području očekuje i u idućih nekoliko dana.

Poslednji put su ovakvi prizori na slapovima Nijagare viđeni 2017. godine, kada je u ovom delu države palo više od pola metra snega, a vodopad i okolna područja bili su okovani ledom.