Pariz 2024. pokreće pojednostavljenu prodaju karata za javnost za Olimpijske igre, prvo izvlačenje počinje 1. decembra

Pariz 2024. pokreće pojednostavljenu prodaju karata za javnost za Olimpijske igre, prvo izvlačenje počinje 1. decembra

Organizatori Olimpijskih igara u Parizu 2024. saopštili su da će pokrenuti pojednostavljenu operaciju javne prodaje karata uoči događaja, pri čemu će prvo izvlačenje ukupno 10 miliona ulaznica za prodaju početi 1. decembra.

Svako u svetu može da učestvuje u izvlačenju koje se završava 31. januara 2023. godine, a 3 miliona ulaznica u paketima će biti dostupno u februaru. Karte će se moći nabaviti sa jedne platforme i neće biti dostupne preko prodavaca karata.

Na prošlim Olimpijskim igrama, ranojutarnje sesije za neke manje popularne sportove su se borile da popune tribine ostavljajući mnoga prazna mesta i emitere nezadovoljne TV slikama.

Polovina ulaznica koštaće 50 evra (52 dolara) ili manje, dok cene za paket od tri sesije počinju od 72 evra.

Francuska država je već rezervisala 400.000 preostalih karata, koje takođe idu za učesnike Olimpijade, zvaničnog pružaoca usluga gostoprimstva i sponzora, rekli su organizatori.

„Činjenica da možete da napravite sopstveni paket je dizajnirana da izbegne nepojavljivanje, što se dešava nakon što ljudi kupe paket za određenu sesiju i dobiju dve sesije za koje nisu zainteresovani“, Damien Rajot, šef prodaje karata, rekao.

Ti paketi će predstavljati oko 80 odsto prodatih karata za javnost, dok će ostalih 20 odsto biti prodato u maju u vidu pojedinačnih karata.

„Ove karte će biti za ceremonije otvaranja i zatvaranja i premijum sesije, kao što su finale na 100 metara u atletici i plivanju, ili košarkaško finale, na primer“, rekao je Majkl Alojzio, šef kabineta šefa Pariza 2024 Tonija Estangea. .

Olimpijske igre u Parizu biće održane od 26. jula do avgusta. 11.