Film „Putinova palata“ na Jutjubu pregledan više od 100 miliona puta

Film „Putinova palata“ na Jutjubu pregledan više od 100 miliona puta

Film ruskog disidenta Alekseja Navaljnog o vraskošnoj palati na Crnom moru u posedu predsednika Vladimira Putina, što šef ruske države opovrgava, na Jutjubu je videlo preko 100 miliona ljudi.

U dvosatnom filmu pod nazivom „Palata za Putina“, koji je, kako tvrdi Navaljni, prvenstveno priča o podmićivanju, detaljno je pokazano veličanstveno imanje na obali Crnog mora površine od skoro 18.000 kvadratnih metara.

Autori filma tvrde da je okolni prostor skoro 40 puta veći od Monaka, i da je to zdanje navodno koštalo 100 milijardi rublji (oko 1,12 milijardi evra).

Prema navodima Fondacije protiv korupcije iznetim u filmu, „palatu“ su finansirala ruska državna poduzeća Rosneft i Transneft i oba vode dvojica bliskih prijatelja Vladimira Putina: Igor Sečin i Nikolaj Tokarjev.

Izgrađeno u stilu italijanske palate, to zdanje ima i klizalište, kazino, bazen, kazalište i tzv. akva-disko. Ovo poslednje je bila inspiracija za muzički pop rad i video pod nazivom „Akvadiskoteka“ koji je na Jutjubu pogledalo preko tri miliona ljudi.

Putin je saopštio da palata ne pripada njemu niti bilo kojem članu njegove porodice.