Britanija: Poražavajući rekord

Britanija: Poražavajući rekord

Velika Britanija je danas prijavila rekordnih 41 385 novih infekcija koronavirusom, dok bolnice otkazuju sve procedure koje nisu hitne i bore se da nađu prostor za zaražene pacijente.

Od početka pandemije, Velika Britanija je prijavila više od 40 000 novozaraženih u jednom danu, iako poređenja nisu naročito zahvalna jer je broj testiranja sada neuporedivo veći nego u prvim mesecima epidemije, prenosi N1.

Naglo širenje zaraze nastavlja se u Velikoj Britaniji uprkos uvođenju novih ograničenja.

Mere su uvedene radi sprečavanja širenja zaraze nakon što je utvrđeno da se novi soj koronavirusa koji se proširio po Londonu i jugu Engleske prenosi znatno brže od do sada poznatih. Vlasti navode da nema dokaza da novi soj virusa izaziva teže simptome bolesti.

Lekari navode da izuzetno zabrinjava sve veći broj pacijenata u bolnicama i upozoravaju da zdravstveni sistem ponovo postaje prenapregnut do krajnjih granica.

Velika Britanija je danas prijavila 357 smrtnih ishoda. Od koronavirusa u Velikoj Britaniji je umrlo više od 71 000 ljudi. Zaraza je do sada potvrđena kod više od 2,3 miliona ljudi.